Rezervări telefonice NON STOP: +4 0741 217 166

Închiriază o mașină electrică BMW i3 la Rodna Rent a Car

2019-11-13 13:25:59 Autor: Rodna Rent a Car
Închiriază o mașină electrică BMW i3 la Rodna Rent a Car

     În premieră pentru piața de rent a car din Cluj Napoca Rodna a adus o mașina full electric și ea se numește BMW i3. Dacă sunteți interesați să o închiriați atunci vă așteptăm non stop la unul din birourile noastre din oraș sau la aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj Napoca.

     BMW a lansat brand-ul ‘i’ în anul 2013 iar i3 a fost primul model lansat sub acest brand. BMW i3 este o mașină de oraș, cu patru uși și patru locuri, care are mai puțin de patru metri lungime. i3 vine un design neobișnuit iar ușile pasagerilor din spate se deschid înspre portbagaj. La ultimul model i3 BMW a decis să mărească capacitatea bateriei de la 66Ah și 23 KWh la 94 Ah și 33 KWh obținâdu-se astfel o autonomie de 200 km. Autonomia depinde foarte mult de condițiile climaterice astfel în sezonul rece autonomia poate să scadă la 160 de km.

     BMW i3 are un motor electric de 125 de KW care corespunde puterii de 170 CP al unui motor cu combustie internă. Având în vedere că mașina este foarte ușoară cu ai săi 1300 kg datorită construcției din fibră de carbon și aluminium, i3 este foarte rapidă. Mașina reușeste să atingă 100 km/h în doar 6.9 secunde iar pâna la viteza de 60 km/h este mai rapidă decât un BMW M3.

     BMW a lansat două modele de i3: unul full electric si unul cu autonomie extinsă, ReX, la care se mai adugă pe lângă baterie și un motor cu 2 cilindri pe benzină care extinde autonomia mașinii cu 160 de km.

     Datorită motorizării electice i3 este o mașină silențioasă, apăsați butonul de pornire și nu veți auzi nimic motiv pentru care este trebuie avută mare grijă la pietoni deoarece aceștia nu vor auzi mașina venind. Surpriza vine în momentul apăsării pe acelerație, i3 fiind foarte rapidă chiar sărind în fața mașinilor sport în primii 20 – 30 de metri.

     i3 nu se conduce ca o mașină obișnuita cu motor cu combustie internă. Acest lucru se observă în momentul în care se ia piciorul de pe pedala de acelerație pentru ca mașina încetinește ca și cum ar fi fost apasată pedala de frânare. BMW numește această caracteristică „șofat cu o singură pedală”. Dacă aveți un stil de conducere calm și o viteză adaptată la condițiile de drum atunci nu va trebui să mai apăsați pedala de frânare pentru că frânarea regenerativă automată poate cu ușurință să încetinească și să oprească mașina. Astfel pe coborâri lungi autonomia mașinii va crește cu 10 km pentru ca frânarea regenerativă va încărca bateria. Vă veți obișnui repede cu acest mod de șofat pentru că este atât interactiv cât și relaxant.

     Autonomia reală este cuprinsă între 130 și 220 km, temperatura având cel mai mare impact asupra autonomiei. Bateriilor Lithium-ion nu le place frigul dar le place căldura. Randamentul bateriilor scade considerabil când temperatura devine negativă dar temperatura pozitivă crește autonomia foarte mult mai ales cânt alegeți setarea Eco-Pro Plus care limitează viteza maximă la 90 km/h.

 

Pentru mai multe informații și rezervari vă rugăm să ne contactați:

+4 0741.217.166

office@rodna-trans.ro