Rezervări telefonice NON STOP: +4 0741 217 166

Anatomia unei masini electrice

2020-02-12 18:16:06 Autor: Rodna Rent a Car
Anatomia unei masini electrice


     Mașinile electrice sunt puse în mișcare de unul sau mai multe motoare electrice care utilizează curentul electric înmagazinat în acumulatorii instalați în interior. Mașinile electrice ca BMW i3 oferit spre închiriere de Rodna Rent a Car sunt cu mult mai silențioase decât mașinile care folosesc motoare cu ardere internă și pot fi încărcate folosind surse de energie cu emisii reduse lăsând astfel o amprentă mai mică asupra mediului înconjurător. În plus, mașinile electrice reduc dependența țărilor în care sunt utilizate de combustibilii fosili. Mașinile electrice sunt dotate cu sisteme electronice avansate care sunt mai scumpe decât cele utilizate în mașinile convenționale cu ardere internă, motiv pentru care ridică prețul final al acestor vehicule electrice.

     Cele mai importante componente ale unei mașini electrice și convenționale sunt acelea care alcătuiesc grupul motopropulsor care pune în mișcare vehiculul. Grupul motopropulsor se referă la un set de componente care generează forța necesară la roțile unei mașini pentru a o pune în mișcare. Grupul motopropulsor al unei mașini electrice este un sistem mai simplu pentru că este compus dintr-un număr mult mai mic de componente în comparație cu vehiculele dotate cu motoare pe ardere internă. Grupul motopropulsor al unei mașini cu motor cu ardere internă, oferite se închiriere spre Rodna Rent a Car Cluj Napoca, este foarte complex pentru că este alcătuit din sute de piese mobile. Componentele principale ale unui grup motopropulsor cu motor cu ardere internă sunt motorul, cutia de viteze și arborele de transmisie unde forța este generată de către motor și transmisă la arborele de antrenare. Componetele și piesele secundare care fac parte din grupul motopropulsor convențional sunt diferențialele, axele, sistemul de răcire al motorului, sistemul de evacuare al gazelor, pompa de apă, pompa de ulei, pompa de combustibil, electromotor, demaror, rezervor de combustibil.

     În comparație cu vehiculele echipate cu motoare cu ardere internă, grupul motopropulsor al mașinilor electrice au cu până la șaizeci la sută mai puține componente. Componentele principale ale grupului motopropulsor al unei mașini electrice, ca cel din BMW-ul i3 de la Rodna Rent a Car, sunt încărcătorul integrat (convertorul de curent), bateriile, controlerul de curent și motorul. Celelalte componente sunt sistemul de management al bateriei, sistemul de management al temperaturii, modulul de control al vehicului, bateria auxiliară, portul de încărcare, transmisia.

     Bateriile sunt construite din sute sau mii de celule Litiu-ion în care este stocată energia electrică necesară pentru operarea vehiculului. Aceste baterii furnizează la ieșire curent continuu.

     Convertorul de curent continuu la curent alternativ – curentul continuu furnizat de baterii trebuie convertit în curent alternativ pentru a alimenta motorul electric. Acest transfer de curent este supervizat de către un mecanism de control motor sofisticat care se mai numește unitate electronică de control grup motopropulsor care controlează frecvența și magnitudinea voltajului furnizate motorului electric pentru a gestiona viteza, frâna regenerativă și accelerația în funcție de înstrucțiunile trimise de către șofer prin pedalele mașinii.

     Motorul electric convertește curentul electric în energie mecanică care mai apoi este furnizată roților printr-o transmisie cu un singur raport.

     Încărcătorul electric integrat convertește curentul alternativ de la priza din locuință sau de la stația de încărcare rapidă în curent continuu și gestionează cantitatea de curent electric care întră în baterii.

     Sistemul de Gestionare al Bateriilor monitorizează în permanență starea bateriei și este responsabil pentru luarea măsurilor necesare în caz de defect. Acest sistem efectuează calibrarea celulelor pentru a furniza eficiență maximă de la grupul de baterii. Sistemul de gestionare al bateriilor este responsabil de comunicarea dintre unitățile electronice de control, senzori și stațiile de încărcare pentru a gestiona curentul de intrare, verificarea stării de încărcare prezente și de comunicarea specificațiilor despre bateriile montate în vehicul.

     Dacă sunteți în căutarea unei mașini electrice pentru închiriere în Cluj Napoca sau la aeroportul internațional Avram Iancu atunci apelați cu încredere la echipa Rodna Rent a Car și bucurați-vă de servicii de închirieri mașini premium, rapide și transparente.


     Pentru mai multe informații și rezervari vă rugăm să ne contactați:

+4 0741.217.166
office@rodna-trans.ro