Rezervare telefonică: +4 0741 217 166
Rent a car in Cluj-Napoca! Orar: Luni - Duminică = 08:00 - 20:00

Cel mai nou model BMW Seria 5 generatia G30 este disponibil la Rodna

2020-02-02 15:01:54 Autor: Rodna Rent a Car
Cel mai nou model BMW Seria 5 generatia G30 este disponibil la Rodna

 

     Modelul Seria 5 este o mașină cu o istorie îndelungată în cadrul constructorului BMW. De aproape cincizeci de ani, Seria 5 este un model din segmentul Executiv preferat de milioane de oameni de afaceri cărora le place să conducă pe distanțe mari. Design-ul celui mai noi model Seria 5 din generația 30, disponibil spre închiriere la Rodna Rent a Car, nu a suferit modificări mari ci a rămas foarte familiar cu cel al modelului anterior. Având în vedere că BMW a vândut un număr record de peste două milioane de mașini din modelul precedent F30 și ascultând și opiniile clienților, construtorul din Bavaria a decis că este necesar doar să îmbunătățeasca formula actuală, nu să o regândească, pentru a continua succesul vânzărilor. Rezultatul acestei decizii este noul Seria 5 G30 care în esență este o versiune mai mică a modelului Seria 7.

     O mare parte din tehnologia și design-ul noului model Seria 5 a fost împrumutată sau  adaptată de la sora mai mare Seria 7 și ambele modele împart acum aceeași platformă modulară. Dintre îmbunătățirile aduse de noul model G30, Rodna Rent a Car vă amintește reducerea greutății, suspensii revizuite, electronică de ultimă generație ca de exemplu cel mai nou sistem iDrive, control prin gesturi și caracteristici de șofat semi-autonom. Având în vedere toate aceste îmbunatățiri și faptul că acestea vin direct de pe Seria 7, noul model Seria 5 poate fi considerat o limuzină de lux care poate fi achiziționată din segmentul Executiv. În prezent Seria 5 nu se mai luptă doar cu modelele de la ceilalți constructori auto pe segmentul Executiv deoarece acum cumpărătorii au creat un trend nou în care arată că sunt dispuși să renunțe la segmentele tradiționale în favoarea SUV-urilor stilate și a berlinelor compacte. Prin urmare noul Seria 5 trebuie să-i convingă pe noii cumpărători să rămână fideli și să o achiziționeze în continuare.

     Dacă sunteți fixați pe achiziționarea noului Seria 5 nu veți fi dezamăgiți. Finisajul interior este fără cusur așa cum se cuvine la o mașină de lux iar cabina este dotată cu cele mai noi tehnologii de siguranță și confort. De asemenea interiorul oferă un spațiu amplu pentru o familie de patru persoane și este remarcabil de comfortabil la călătoriile lungi de vacanță sau în interes de serviciu. Acest lucru este adevărat și pentru modelul de bază pe care constructorul BMW a decis să-l doteze cu motoarele 520i pe benzină sau 520d pe motorină. La Rodna Rent a Car aveți posibilitatea să închiriați modelul cu motorizare diesel 520d care este echipat standard cu cutie automată și care are suficientă putere și cuplu pentru a oferi performanțe satisfăcătoare în timpul depășirilor. Dar, dacă bugetul vă permite atunci Rodna Rent a Car vă recomandă să achiziționați modelul cu motorizare 530d care cu toate că este mai puternic oferă un cosum redus de carburant. Scaunele din față oferă foarte multe posibilități de reglare în timp ce scaunele din spate oferă spațiu suficient. De asemenea portbagajul are o dimensiune decentă pentru caroseria berlină în timp ce versiunea touring (break) este mai practică si are un spațiu mare care permite încărcarea lucrurilor voluminoase.

     Așa cum ne-a obișnuit, BMW oferă clienților săi o gamă foarte variată de motoare pe benzină și pe motorină, iar noua generație G30 nu face excepție. BMW oferă nu mai puțin de șase motoare pe benzină. Modelul 520i este un motor de 1.6 litri turbo cu patru cilindri în linie care dezvoltă 168 de cai putere și un cuplu de 250 nm. Varianta 530i este un motor de 2.0 litri turbo cu patru cilindri în linie care dezvoltă 248 de cai putere și un cuplu de 350nm. 530e iPerformance este modelul hibrid care folosește motorul 530i la care se mai adaugă un motor electric. 540i este un motor de 3 litri turbo în linie care dezvoltă 335 de cai putere și un cuplu de 450 nm. Următoarele trei motoare se află pe modelele M550i xDrive, M5 și M5 Competition și sunt de 4.4 litri twin-turbo V8 cu următoarele caracteristici: 456 cai putere și cuplu de 650 nm, 591 cai putere și cuplu de 750 nm, 617 cai putere și cuplu de 750 nm. BMW a pregătit cinci motorizări diesel. Modelul 520d care se găsește în oferta Rodna Rent a Car are un motor de 2 litri turbo cu 4 cilindri în linie care dezvoltă 188 de cai putere și un cuplu de 400 nm în timp ce modelul 525d are același motor de 2 litri dar configurat pentru a dezvolta 228 de cai putere și un cuplu de 500 nm. Modele 530d și 540d xDrive au la bază acelaș motor de 3 litri turbo cu șase cilindri în linie care la modelul 530d este configurat să dezvolte 261 de cai putere cu un cuplu de 620 nm iar la modelul 540d este configurat să dezvolte 315 cai putere cu un cuplu de 680 nm. BMW a echipat modelul M550d xDrive cu cel mai performant motor diesel care are 3 litri quad turbo cu șase cilindri în linie și care dezvoltă 394 de cai putere cu un cuplu de 760 nm.

     Toate modele din Seria 5 au o echipare standard bogată. Sistem de navigație, clima în două zone, jante de aliaj de 17 sau 18 inch, hard disk de 20 de GB, iluminare interioară ambientală, cutie de viteze automată, porturi USB, Bluetooth, informații de trafic în timp real, stopuri cu tehnologie LED, tempomat cu funcție de frânare, tuner DAB, senzori de ploaie, senzori de parcare, încălzire în scaune, senzori de presiune anvelope fiind printre dotările standard care se găsesc pe modelul Seria 5 din flota Rodna Rent a Car. Dar dacă doriți dotări de lux extra sau un design mai sportiv atunci va trebui să cheltuiți mai mult iar lista de dotări opționale este uriașă.

     Noul BMW Seria 5 din generația G30 strălucește pe autostradă unde confortul și rafinamentul său sunt puse cu adevărat în evidență astfel încât călătoriile lungi se simt scurte. Dar pe drumurile întortocheate din zonele rurale noul Seria 5 arată de ce este capabil, direcția, suspensia și șasiul lucrând împreună într-un mod impresionant pentru a ascunde mărimea și greutatea mașinii rezultând o manevrabilitate excelentă. Noul Seria 5 din generația G30 vă așteaptă să-l închiriați la unul din birourile Rodna Rent a Car din oraș sau de la biroul nostru din incinta aeroportului internațional Avram Iancu Cluj Napoca.

     Pentru mai multe informații și rezervari vă rugăm să ne contactați:

+4 0741.217.166
office@rodna-trans.ro