Rezervări telefonice NON STOP: +4 0741 217 166

Cel mai nou SUV BMW X5 G05 este acum în flota Rodna Rent a Car

2020-01-01 14:25:22 Autor: Rodna Rent a Car
Cel mai nou SUV BMW X5 G05 este acum în flota Rodna Rent a Car

 

     Flota de mașini oferite spre închiriere de Rodna Rent a Car s-a diversificat foarte mult cu achizițiile de BMW-uri noi din ultimele luni de zile. În articolul anterior am listat toate mașinile BMW pe care firma Rodna le-a achiziționat. În acest articol vom vorbi in detaliu despre cel mai nou SUV lansat de Bavarezi, este vorba de BMW X5 an 2019.

     Modelul care a lăsat cea mai mare amprentă asupra BMW în istoria recentă a brand-ului este X5. Din câte ne amintim, noi de la Rodna, în anii nouăzeci BMW a fost o companie foarte diferită decât cea de astăzi. A fost o companie mult mai simplă care construia puține modele în care era profund integrată filozofia de „cea mai bună mașină de condus”. Dar cam în aceeași perioadă Bavarezii au început să fie interesați de un nou segment de mașini premium și anume Sport Utility Vehicles sau SUV. În anul 1999 BMW a lansat primul său SUV care va shimba compania și viitoarele sale produse pentru totdeauna. Până la acel moment BMW a fost cunoscut ca un constructor de mașini sport, simple și ușoare iar lansarea unui SUV a fost aproape șocantă printre fanii brand-ului. Prima generație a SUV-ului X5 cu codul E53 a fost redenumit SAV (Sport Activity Vehicle) pentru că fanii brand-ului au considerat o erezie ca BMW să lanseze o mașină care să aibă cuvântul „utilitar” în denumire fiind obișnuiți cu mașini sport mici sau mașini de lux high-tec, nu cu autovehicule SUV înalte. Până la această dată BMW a vândut peste 2 milioane de mașini X5 la nivel global, o treime din acestea fiind vândute pe piața din Statele Unite ale Americii constituindu-se într-o poveste de succes pentru Bavarezi.

     Cel mai nou model X5, din flota Rodna Rent a Car, se află la a patra generație, are numele de cod G05 și continuă rețeta BMW de a rafina toate caracteristicile mașinii pentru a creea un X5 aproape perfect. În comparație cu modelul precedent noul X5 G05 are un ampatament mai lung cu 4 centimetri, o lungime mai mare cu 3 centimetri, lățimea a crescut cu 6.5 centimetri iar înălțimea a crescut și ea cu 2.5 centimetri. Chiar dacă diferențele sunt mici, sunt suficiente pentru a face noul X5 să se remarce mai mult și să permită instalarea a trei scaune pentru copii de-alungul banchetei din spate și să treacă cu brio testul foarte dificil de accidentare laterală. Noul X5 este construit acum din mai mult aluminium, aripile din față, o parte din structura de rezistență, toate panourile prinse cu balamale motiv pentru care noul SUV are practic acceași greutate ca și predecesorul cu o echipare asemănătoare. Chiar dacă este un model evoluționar, din față, noul G05 X5 are propria lui personalitate. Noile faruri arată acum mult mai bine, sunt detașate de grila din față, sunt mai ascuțite și mult mai sportive. Opțional farurile pot fi echipate cu lumini laser care măresc foarte mult vizibilitatea pe timp de noapte. Grila sub formă de rinichi a radiatorului este mult mărită la acest model ceea ce îi conferă noului X5 o imagine impunătoare și in același timp un aspect robust. Cea mai bună schimbare la partea din față este capota care este foarte încrețită oferind un aspect foarte sportiv.

     Modelul anterior F15 a fost un SUV foarte bun per ansamblu dar interiorul cabinei a fost mereu cu un pas în spatele competitorilor. Cu toate acestea design-ul cabinei F15 a fost funcțional, sportiv și simplu, exact la ceea ce ne-am putea aștepta de la un BMW, unde funcționalitatea este mai importantă decât aspectul. Dar pe măsură ce vremurile se schimbă, la fel se întâmplă și cu clienții BMW, clienți care acum doresc lux fără cusur și cele mai noi tehnologii în SUV-urile lor scumpe. Așadar BMW s-a concentrat cel mai mult pe design-ul interior al noului X5 pe care aveți posibilitatea să îl închiriați acum de la Rodna Rent a Car. Bordul și consola centrală sunt similare cu cele de la modelele recent lansate din Seria 3, 4 și 8, astfel G05 este echipat în spatele volanului cu un ecran complet digital iar imediat în dreapta lui cu un ecran de infotainment nou cu diagonala de treizeci de centimetri iar sub ecranul de infotainment se află butoanele pentru controlul climatizării. De asemenea noul X5 este dotat cu multe lumini ambientale cu LED prin toată cabina și a căror culori sunt complet personalizabile din consola centrală. Noul model mai este dotat cu climatizare pe patru zone și cu plafon panoramic din sticlă cu treizeci la sută mai mare decât la modelul precedent care opțional poate fi comandat cu 15000 de led-uri și pe care BMW îl denumește „Sky Lounge”.

     Nici audiofilii nu au fost uitați astfel pe lângă sistemul audio standard Harman Kardon, clienții modelului BMW X5 din 2019 pot să aleagă din pachetul de opționale sistemul de sunet surround Bowers and Wilkins Diamond care include 20 de difuzoare și o putere de 1500 de wați. Opțional, pentru pasagerii din spate, clienții noului X5 au posibilitatea de a alege un sistem profesional de entertainment care este compus din o pereche de ecrane full HD cu diagonala de 26 de centimetri, player Bluray, două porturi USB, un port HDMI și două jack-uri de 3.5 milimetri astfel noul X5 de la Rodna Rent a Car este o mașină de închiriat perfectă pentru familie sau pentru un birou mobil.

     Noul model G05 este dotat cu cele mai noi tehnologii de asistență la șofat disponibile acum pe piață. SUV-ul X5 disponibil pentru închiriere la Rodna Rent a Car este dotat cu detecția unghiului mort, avertizare la părăsirea bandei, avertizare la coliziune din spate, avertizare la coliziune din față, avertizare pietoni și cicliști, informații limită de viteză. Opțional BMW oferă asistență ambuteiaje, asistență de menținere a benzii cu protecție activă de acidentare laterală, schimbare de benzi automată, control activ al croazierei. În spatele volanului, în bord, BMW a montat o cameră care privesțe șoferul mereu iar când aceasta detectează că ochii șoferului nu sunt îndreptați în față spre drum sau sunt închiși, sistemul va suna o alarmă. Dacă șoferul nu se conformează atunci sistemul va opri mașina fie pe banda curentă fie pe marginea drumului.


     Noul BMW X5 G05 este perfect pentru călătoriile lungi cu familia sau pentru un birou mobil pentru oamenii de afaceri și vă așteaptă să-l închiriați la unul din birourile noastre din oraș sau la biroul Rodna Rent a Car din incinta aeroportului internațional Avram Iancu Cluj Napoca.

Pentru mai multe informații și rezervari vă rugăm să ne contactați:

+4 0741.217.166
office@rodna-trans.ro