Rezervări telefonice NON STOP: +4 0741 217 166

Sfaturi pentru a evita oboseala la volan

2019-06-26 22:51:22 Autor: Rodna Rent a Car
Sfaturi pentru a evita oboseala la volan

Soferii obositi creeaza situatii periculoase pentru ei insisi si pentru altii pe drum, ducand la accidente, rani si chiar fatalitati. 


Se poate întâmpla oricând, zi sau noapte

Rata de oboseală a șoferului nu se datorează doar lipsei de somn - aceasta poate fi cauzată si de alti factori ca de exemplu sunetul monoton facut de anvelopele masinii sau a motorului, de peisajele plictisitoare și chiar de confortul mașinii. Este un pericol foarte real, care poate afecta chiar și pe cei mai experimentați șoferi. 

 

Luati măsuri de precauție
Mai jos sunt câteva măsuri proactive de conducere în condiții de siguranță pe care Rodna Rent a Car Cluj Napoca considera că vă pot ajuta să evitați sau chiar să eliminați oboseala la volan.

 

Dormiti șapte sau opt ore cu o noapte înainte de o călătorie
Nu începeți o călătorie târziu în timpul zilei și încercați să evitați deplasările lungi pe timp de noapte, deoarece strălucirea luminilor atât pe bord și în afara mașinii dvs. crește șansele de a conduce hipnoza. Dacă este posibil, nu faceți excursii lungi singure. Pasagerii conduce pe rand și pot servi și ca parteneri de conversație pentru a vă ține soferul treaz.


Reglați temperatura mașinii astfel încât să vă ajute să rămâneți în alertă
Păstrați temperatura în mașină răcoroasă, cu ferestre deschise sau aer condiționat în timpul verii și cantități minime de căldură în timpul iernii. Evitați să ascultați frecvent muzică ușoară, care provoacă somn și să schimbați posturile de radio.


Nu va relaxati prea mult
Conduceți cu capul în sus, cu umerii în spate și cu partea inferioară a spatelui pe spătarul scaunului. Picioarele nu trebuie să fie complet extinse, ci flexate la un unghi de 45 de grade. Nu utilizați controlul vitezei de croazieră; Folositi tot corpul atunci cand conduceti.

 

Luați pauze
Pentru a vă asigura de conducere în siguranță, ar trebui să vă opriți la o stație de benzină, la un restaurant sau la o odihnă la fiecare două ore. Ieșiți din mașină și umblați în jur, sau chiar faceti jogging sau întindeți-vă. În plus față de pauze de exerciții, opriți pentru mese ușoare și gustări.


Nu lupta impotriva oboselii
Dacă cele scrise mai sus nu dau rezultate și începeți să observați semnele de oboseală, găsiți o zonă de odihnă in care puteti dormii in siguranta si dormiți. Chiar și un somn de 20 de minute vă poate împrospăta suficient pentru a conduce în condiții de siguranță la un hotel sau un motel.